Steinar Moi

Steinar Moi

Jorunn og Gunnar Skadberg + Tormod og jeg, bestemte oss for at vi ville ta en tur sørover for å besøke 

Vi hadde snakket om det på årsmøtet på Bryne, at vi ville ta en tur en gang. Og Steinar var ikke vanskelig å be. Vi var hjertelig velkommen til Kvinesdal.

Turen gikk sørover i strålende sol, og vi hadde en kjekk og sosial kjøretur søndag 30.oktober 2005. Eldste gutten vår på 7 år var også med.

Da vi ankom garden til Steinar, så stod han klar med "ku-boka" under armen. Det var tydelig at han hadde gledet seg til å få vist fram dyra sine, som han er veldig stolt av. Først gikk turen inn i fjøset der vi fikk se de dyra som var inne. Samtidig med oss, kom også inseminøren (som desverre skulle legge i NRF). Det ble en god diskusjon om forskjellige raser. Så kom turen til Raudkollene som gikk på beite et stykke unna. Vi tok bilen et stykke, og resten bar til fots. Vi angret litt på at ingen av oss hadde tatt med støvler. Vi fikk se en flott ku og ei kvige (mor og datter) som begge snart skulle kalve. Har forresten brukt bilder av disse to øverst på hjemmesidene våre. Dyra var rolige og snille, og vi kunne gå helt innpå de.

 

Jeg tror at Steinar satte stor pris på å få besøk av folk med samme interesse som han selv. Videre gikk turen om beitet hvor melkekyrne gikk, og tilbake til garden igjen. Det var også noen flotte Telemarkfe og Trønderfe i besetningen.
Etter litt drøs ute, så måtte vi for all del komme inn i huset. "Eg har jo mat". I huset ble vi godt mottatt av foreldrene til Steinar. Drøset gikk godt, og maten var god. Vi ble kjempegodt mottatt av Steinar og familien, og følte oss velkommen fra første stund.

Senere da vi var klare for hjemreisen, ble vi enige om å ta turen innom en annen kar som bodde noen kilometer fra Steinar. Han hadde også Raudkoller. Alle mann i bilen og så bar det av sted. Når vi var kommet så langt på dagen, så avtok min interesse for ku-snakk, men jeg fikk til gjengjeld se mange flotte gamle bygninger hos "naboen" til Steinar. Raudkollene passer enda bedre i slike "gamle" omgivelser, en i et storfjøs på Jæren. Så da fikk jeg også godt utbytte av turen.

Alt i alt, så hadde vi en kjempetur til Kvinesdal. Og jeg vil på vegne av alle sammen rette en stor takk til Steinar og familien hans, som tok så vel i mot oss.

Kirsti Ueland

 

Ekstra informasjon